06-20/3638-286

Rágcsálóirtás információ

Megrendelés

24 órán belül válaszolunk

A patkányirtás fő módszereként mérgezett csalétkeket használunk

PATKÁNYIRTÁS

Magyarországon leggyakrabban a vándorpatkány fordul elő.  A patkányok irtása illetve a patkány elleni védekezés kül és beltéren   egyaránt történik.

A patkányirtás fő módszereként mérgezett csalétkeket használunk, elsősorban második generációs véralvadásgátló hatóanyagokat, szerelvényben és etetőállomásokban kihelyezve.

A szerelvény  – patkányláda – védi az irtószert az időjárás viszontagságaitól, ideális búvóhelyet biztosít a táplálkozó rágcsáló számára, továbbá megakadályozza az illetéktelenek (gyermek és háziállat) hozzáférését.

Patkányok irtása etetőládával.

Patkányok irtása etetőládával
Patkányok irtása etetőládával

A képen egy kifejlett vándorpatkány látható, amint kiszagolja majd elhurcolja a felkínált rágcsálóirtó pépet. A mérgezett csalétket patkányirtás alkalmával etetődobozokba helyezzük, a fényképet csak a patkányirtó pép vonzó hatásának bemutatása céljából készítettük. Egy patkányoktól erősen fertőzött kutyamenhely kitűnő terep a patkányirtó mérgek, véralvadásgátlók tesztelésére. Ahol a patkányok nappal is mozognak, ott sokszor azonnal látható és dokumentálható az irtószer elfogadása vagy elutasítása. A szakmában ismeretes “bait shyness” jelenség időnként előfordul, ilyenkor a patkányok hosszú ideig elkerülik a számukra ismeretlen táplálékot, nem fogyasztják el a mérgezett csalétket.

Az általunk használt illatos rágcsálóirtó pépek ellenállhatatlan vonzó hatást fejtenek ki a patkányok egyedeire, a irtószertől való idegenkedés ritkán jelentkezik. A falánk vándorpatkányok rövid időn belül halálos mennyiséget fogyasztanak a méregből. Elsőként a domináns példányok fogyasztanak a patkányméregből, erős fertőzöttség esetén többszöri pótlás is szükséges lehet. A patkányirtás alkalmával általunk felhasznált mérgezett csalétek négyszer(!) hatékonyabb, mint az üzletekben általánosan elterjedt “bromadiolon” hatóanyagú rágcsálóirtószer.

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a patkánynak a hagyományos patkánymérgekhez képest negyede mennyiséget elég fogyasztani a halálos dózis felvételéhez. Ez a különösen hatékony rágcsálóirtó csalétek a legóvatosabb, túlélő típusú példányokat is elpusztítja. Vándorpatkányoknál mindössze 2-3 g elfogyasztott mennyiség már halálos dózis jelent.

Rezisztencia kizárt!

Patkányirtás Patkányok irtása etetőládával. Patkányirtás élvefogó csapdázással!

Patkányirtás "gyorsszolgálat" 24 órán belül !!!
06-70/363-8179 06-20/363-8286

Rágcsálóirtás (egérirtás, patkányirtás) diszkréten:

A lakótérben végzett rágcsálóirtás során cipővédőt használunk, így a cipőnkkel nem koszoljuk össze lakását.
Rágcsálóirtó szolgáltatásunk nem hirdetjük járműveinken, feliratok és feltűnés nélkül érkezünk.
Rágcsálóirtás diszkrét és tiszta módon történik.

Rágcsálóírtás Budapesten és Pest megyében

Gyakran Ismételt Kérdések

Rágcsálóirtó munkánk során élőlényekkel dolgozunk, sajnos nem tudjuk kijelenteni azt, hogy soha többé nem lesz patkány a területen. Rágcsálóirtás után, amennyiben a patkányok életéhez szükséges feltételek változatlanul kedvezőek maradnak (megfelelő búvóhely és táplálékforrás), úgy a rágcsálók ismét problémát fognak okozni.

Ez nem a kártevőirtó cég hibája, ez a biológia törvényszerűsége. A rágcsálóirtó munka során minden esetben felhívjuk figyelmét azon tényezőkre, melyek a rágcsálóirtás tartós sikerét veszélyeztetik (műszaki hiányosságok megszüntetése, takarmány zárt tárolása stb).

Szakszerűen elvégzett rágcsálóirtás esetén az elsődleges mérgezés gyakorlatilag kizárható. A másodlagos mérgeződés lehetősége (ahol a haszon vagy háziállat mérgezett rágcsálót fogyaszt) is elhanyagolható, mivel a korszerű rágcsálóirtószerek szerkezete megváltozik a felszívódást követően. A patkányt ezen kívül szinte sosem fogyasztják el a háziállatok, ha csak ide-oda hurcolják azzal nem jut méreganyag a szervezetükbe.

Az elővigyázatosság azonban szükséges! További információk: véralvadásgátló mérgezés tudnivalói.

A rágcsálók elleni védekezés hatékonyságának megítélése mellett számos egyéb szempontot (biztonság, állat és környezetbarát megfontolások, költség, hatósági előírások, egyszerű működtetés stb.) is szem előtt kell tartanunk. Azt azonban kijelenthetjük, hogy egérirtás és patkányirtás esetén is a véralvadásgátló hatású irtószerek zárt kihelyezését tekinthetjük a leghatékonyabb módszernek.

A rágcsálóirtás ezen módszere költséghatékony, diszkrét, a kihelyezett rágcsálóirtó pontok teljesen gondozás mentesek.

Patkányirtás a szennyvízcsatornában:

Patkányirtás a szennyvízcsatornában

A vándorpatkányok legfőbb élőhelye a szennyvízcsatorna-hálózat.

Egy városi patkányirtás során kiemelt figyelmet kell fordítanunk ezen élőhely kezelésére is. Egy látszólag patkánymentes városban is, kiadós esőzés vagy áradás után tömegesen érkeznek a patkányok a csatornahálózatból. Teszik ezt főként a csapadékvíz elvezetésére szolgáló víznyelő-rácsokon keresztül, mely összeköttetésben áll a szennyvízcsatornával.

Ezen helyek patkányirtó kezelését speciális irtószerrel (paraffinos csatorna blokk), illetve léclábakon fekvő csatornaláda segítségével oldjuk meg.

Cégünk saját gyártású etetőládáit a csatornaszemek aknáiba telepítjük le. Védik az irtószert a nedvességtől és elsodródástól, ezen kívül nyugodt körülményt biztosítanak a táplálkozó patkányok számára.

Érdekes videó: patkányirtás előtti állapot egy főváros közeli telepen

A felvételt a patkányirtás elkezdése előtt készítettük. A telepen élő patkányok számát felbecsülni sem lehetett, fényes nappal is nagy tömegben mozogtak. Az irtószer kihelyezést 2 hónapon keresztül, heti rendszerességgel folytattuk. Miután a patkányok fogyasztása megszűnt, az egységet patkánymentesnek tekinthettük. Az ilyen mérvű fertőzöttséget kizárólag a folyamatos véralvadásgátló kihelyezéssel történő rágcsálóirtás képes felszámolni.

Ami a videón csak részben látszik: a patkányok ilyen mértékű elszaporodása azért volt lehetséges, mert a körülmények azt lehetővé tették. Hatalmas zsúfoltság, korlátlan táplálékforrás állt rendelkezésükre. A patkányirtás munkánk alatt ez nagyrészt megszüntetésre került. Egy rágcsálóirtás végeztével, amennyiben a patkányok számára kedvező életfeltételek ismét kialakulnak, a patkány populáció ismét eléri azt a számot, amit adott élőhely képes eltartani. Ezért nem győzzük elégszer ismételni: patkányirtás esetében a munkánk csak akkor lesz tartósan eredményes, ha nem biztosítunk életteret a patkányoknak.

Egyes helyeken a patkányirtó mérgek használata nem kívánatos, a különféle ragasztós és nyaktilós patkánycsapdák alkalmazása pedig háziállatok mellett problémás. A ragasztós felületekbe ugyanis háziállat is belesétálhat, a nyaktilós patkányfogó csapdák pedig balesetet is okozhatnak. A kis méretű egérfogókkal ellentétben a patkánycsapda működését erős rugó biztosítja, mely komoly sérülést okozhat állatnak és embernek egyaránt.

A patkányfogás hatékony és állatbarát módja az élvefogó ketreccel történő csapdázás. A hatékony patkány elleni csapdázás gyakorlatot igényel, fontos a csalétek körültekintő megválasztása, továbbá a csapda megfelelő helyeken való felállítása.

Minden esetben több patkánycsapda felállítása szükséges. A sikeres befogás után a patkány elpusztítása, vagy lakatlan helyen történő szabadítása egyaránt lehetséges.

Patkányirtás élvefogó csapdázással!