06-20/3638-286

Rágcsálóirtás információ

Megrendelés

24 órán belül válaszolunk

Egérirtó "gyorsszolgálat" 24 órán belül !!! Budapesten és Pest megyében.

HÁZI EGÉR

Egér életmódja, egerek biológiája:

A házi egér (Mus musculus), illetve a mezei egér és a házi egér kereszteződéséből származó güzüegér (Mus musculus spicilegus) az ember közvetlen környezetében tartózkodik. A házi egér 8-10 cm hosszú, sárgásszürkés-fekete, farka testhosszával megegyező. A güzüegér 6-8 cm hosszú, palaszürke, hasa és lábai fehérek, farka a testhosszánál rövidebb.

Az egér szaporodása:

Az egerek rendkívül szapora állatok, meleg helyen egész éven át szaporodnak.

Egy-egy egérpárnak optimális körülmények között évente 1.000 ivadéka is lehet. Évente 5-6 alkalommal kölykeznek. Szexuális érésük igen gyors, az egerek két hónap alatt már ivarérettek.

A nőstény egér kb. 2 hónapos korában ellik először, életében átlag 6 alkalommal. Az utódok száma almonként 6-13, átlagosan 6. Az egér a fészkét puha anyagokkal (papír, rongy, vatta, illetve növényi részek) béleli ki. Elszaporodásuk mértéke a zavartalan fészkelés lehetőségétől és a táplálék mennyiségétől függ. Élettartamuk 2-4 év, de az egerek többsége előbb elhullik.

Az egér szaporodása
Az egerek életmódja

Az egerek életmódja:

Az egerek a házon belül leginkább a fal mellett készített lyukakban tanyáznak. A szabadban egyszerű fészket készítenek. Zárt terekben akár zsákok vagy ruhák között illetve kárpitos bútorokban telepedhetnek meg. A házi egér fészkét az épületen belül tehát a falak mentén lyukakban, vagy régóta felhalmozott és nem bolygatott anyagokban alakítja ki. Keveset vándorol. Ha kedvező életfeltételeket talál, akár egész életét egy 1,5-2 méter sugarú körben éli le és ezt a területet (akciórádiuszt) addig biztos nem hagyja el, amíg életfeltételei meg nem változnak. Általában passzív úton (pl. csomagolóanyaggal, élelmiszerrel stb.) kerülnek az otthonunkba

A güzüegér szabadban szénakazalban, faodvakban él, de télen a hideg miatt, illetve táplálékszerzés céljából a kertes házakba, vagy raktárakba húzódik be, ahol fészkét a házi egérhez hasonlóan alakítja ki és azzal megegyező életmódot folytat.

Az egér táplálkozása:

Az egerek étkezési szokása alkalomszerű. Elsősorban a gabonát, illetve az olajos magvakat kedvelik, de rovarokkal is táplálkoznak. Raktárakban, épületekben az ott fellelhető élelmiszert fogyasztják.

A házi egér mindenevő, bármely tápláléknak alkalmas növényi és állati eredetű anyagot elfogyaszt. Napi táplálékszükséglete 5-10 gramm. Folyadékigénye csekély.

A güzüegér szabadban a fű- és gabonafélék kalászait fogyasztja, de rovarokkal is táplálkozik, a zárt térbe behúzódva a házi egérrel megegyező táplálékot fogyaszt.

Az egér táplálkozása
Egérirtó "gyorsszolgálat" 24 órán belül !!! Budapesten és Pest megyében.

Egérirtás " gyorsszolgálat " 24 órán belül !!!
06-70/363-8179 06-20/363-8286

Rágcsálóirtás (egérirtás, patkányirtás) diszkréten:

A lakótérben végzett rágcsálóirtás során cipővédőt használunk, így a cipőnkkel nem koszoljuk össze lakását.
Rágcsálóirtó szolgáltatásunk nem hirdetjük járműveinken, feliratok és feltűnés nélkül érkezünk.
Rágcsálóirtás diszkrét és tiszta módon történik.

Az egerek sajátossága

Az egerek sajátossága:

A háziegér mozgáskörlete rendkívül kicsi, 1-3 méter sugarú kör, aminek az az oka, hogy élettevékenységükhöz alig van folyadékra szükségük.

Állandóan sötét helyen élnek. Az egér szeme az éjszakai látáshoz alkalmazkodott, csak a mozgás érzékelésére szolgál, a formákat látják, a színeket nem. Szemük fényérzékelő képessége igen jó, látásélességük azonban gyenge. Szaglóérzékük, ami a táplálék megtalálását, a párkeresést és a tájékozódást szolgálja, gyengébb.

Az egerek gyorsan szaladnak, egyensúlyozó érzékük, mászó- és kúszóképességük kiváló, jól úsznak és 30 cm távolságot is képesek átugrani. Aktivitásukat a kíváncsiság is meghatározza. Általában csak teljes csendben, főleg éjjel tevékenyek.

Életritmusuk minden esetben a zavartalan időszakhoz alkalmazkodik. Igen jó hallásuk miatt az egerek a legkisebb neszre elosonnak. Zajra, főleg a magas hangokra különösen érzékenyek, azonban az ultrahangos egérriasztó készülékekhez pillanatok alatt hozzászoknak.

Alkalmazkodóképességükre jellemző, hogy nagy hidegben (pl. hűtőházban) is tartósan meg tudnak telepedni. Az egerek rendkívül kíváncsiak, ami gyakran a vesztüket okozza. A zavartalan fészkelés fontos számukra, bolygatásra, állandó zaklatásra fejlődésük, szaporodásuk leáll és az ilyen helyekről gyakran elmenekülnek. A házi egér az épületekbe aktív és passzív úton egyaránt bejuthat, de a raktárakba általában a göngyölegekkel, passzív módon kerül be.

A güzüegér nyáron a szabadban él, télen pedig a zárt térbe húzódik be.